Thumbnail Image

Efikasna i ekološki savesna primena pesticida u konceptu održive poljoprivrede

Integralna zaštita bilja: obuka za proizvođače u sektoru ratarstva, voćarstva i povrtarstva


Also available in:
No results found.

Related items

Showing items related by metadata.

 • Thumbnail Image
  Book (series)
  Rodna ravnopravnost, poljoprivreda i ruralni razvoj
  Srbija
  2022
  Also available in:

  Ova Procena rodne ravnopravnosti u Srbiji usaglašena je sa strateškim ciljevima FAO u pogledu smanjenja rodne nejednakosti u oblasti poljoprivrede, čime daje značajan doprinos poljoprivrednom sektoru i pomaže u smanjenju gladi, neuhranjenosti i siromaštva. Osnovni cilj je sveobuhvatna analiza stanja rodne ravnopravnosti u poljoprivredi i procesima ruralnog razvoja, koja treba da ukaže na pojavne oblike rodnih nejednakosti, njihove uzroke i posledice, te ponudi preporuke za rodno odgovorne politike koje će omogućiti transformaciju rodnih odnosa istruktura u sektoru poljoprivrede i procesima ruralnog razvoja.
 • Thumbnail Image
  Book (series)
  Smernice za postupanje s leševima
  Delotvorno uklanjanje leševa životinja i kontaminiranih materijala na malim i srednjim gazdinstvima
  2021
  Izbijanje zaraze kod životinja stvara brojne izazove koji mogu imati značajan uticaj na izvor prihoda, sigurnost hrane i životnu sredinu. Pravilno odlaganje leševa životinja koje umiru ili se uništavaju tokom zaraze ključna je komponenta uspešnog odgovora na zarazu jer pomaže da se spreči odnosno ublaži dalje širenje patogena; u slučaju zoonotske bolesti, ono dodatno štiti zdravlje ljudi. Praktične smernice koje su ovde predstavljene sadrže razmatranja u odnosu na postupanje s leševima i povezanim otpadom, kao i preporučene procedure. Pripremaju ih veterinarske službe i drugi organi u okviru državnog odgovora tokom pripreme planova za zadržavanje i iskorenjivanje zarazne bolesti životinja. Smernice se odnose na izbijanje zaraze kod životinja različitih veličina, od onih koje su izolovane na jednom gazdinstvu, do onih koji obuhvataju čitav region i brojna gazdinstva. Međutim, tiču se malih i srednjih gazdinstava u državama u kojima nemaju pristup uređenim deponijama, kafilerijama odnosno kontrolisanim spalionicama. Smernice su napisane u duhu „jednostavnosti i izvodljivosti“ i uzimaju u obzir ograničene ljudske i finansijske resurse u mnogim državama kada se ovo pitanje rešava. Prezentacija i praktičan pristup razvijeni su tako da državama pruže koristan alat u vidu procedura i operacija u vanrednim situacijama. Uz to, smernice direktno doprinose pristupu „Jednog zdravlja“, štiteći zdravlje životinja, ljudi i životne sredine.
 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Growing Water spinach 2024
  Also available in:

  Leaflet of growing guide for “Water spinach” is prepared and developed to help beneficiaries/small farmers understand the simple good agricultural practices to grow vegetables in their home gardens. This leaflet included the information about land preparation, seedbed preparing, transplanting, fertilizer application, irrigation, weeding, and harvesting sessions.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.