Thumbnail Image

Gestionarea (managmentul) cadavrelor în fermele de creștere a animalelor de dimensiuni mici și medii

Considerații practice
Related items

Showing items related by metadata.

 • Thumbnail Image
  Book (series)
  Dermatoza nodulară contagioasă
  Ghid practic pentru veterinari
  2018
  Dermatoza nodulara contagioasa (DNC) este o boala virala a bovinelor. Caracterizata prin noduli pe piele, aceasta se transmite prin _ân_ari, alte insecte hematofage _i mu_te. Boala are efecte dramatice asupra mijloacelor de trai din mediul rural, care adesea depind foarte mult de vite, deoarece aceasta contribuie la scaderea produc_iei de lapte _i poate duce la sterilitatea taurilor _i probleme de fertilitate la femele. Aceasta provoaca daune pieilor _i moartea animalelor din cauza infec_iilor secundare bacteriene. Efectele la nivel na_ional sunt, de asemenea, devastatoare, deoarece prezen_a bolii declan_eaza restric_ii comerciale stricte. De_i s-a limitat tradi_ional la Africa sub-sahariana, DNC a invadat încet teritorii noi, cum ar _ Orientul Mijlociu _i Turcia, iar începând cu 2015 majoritatea _arilor balcanice, Caucazul _i Federa_ia Rusa, unde boala continua sa se raspândeasca. Riscul unei incursiuni iminente în _arile învecinate, care nu sunt înca afectate, este foarte mare. În situa_ia actuala, serviciile veterinare din _arile afectate _i cele în situa_ie de risc din Orientul Mijlociu _i Europa se confrunta cu boala pentru prima data. Prin urmare, medicii veterinari o_ciali, crescatorii de vite _i alte persoane implicate în lan_ul valoric nu sunt familiarizate cu prezentarea clinica a DNC, caile de transmitere ale acesteia _i op_iunile de pro_laxie _i control disponibile. Acest ghid î_i propune sa remedieze aceste lacune, oferind veterinarilor profesioni_ti _i paraprofesioni_tilor informa_iile de care au nevoie pentru a diagnostica prompt _i a reac_iona la apari_ia unui focar de DNC. Ghidul va _ la fel de util _i pentru crescatorii de vite.
 • Thumbnail Image
  Book (series)
  Carcass management for small and medium scale livestock farms
  Practical considerations
  2018
  Given the spread of different transboundary animal diseases (TADs) such as African Swine fever (ASF), Highly Pathogenic Avian Influenza (HPAI), Foot-and-Mouth Disease (FMD) and Lumpy Skin Disease (LSD), it is pertinent that FAO will provide assistance to countries in a way of practical knowledge on how to deal with animal carcasses. This is particularly important considering the One Health approach as carcasses mismanagement can have a huge impact not only on animal health buy also on the environmental and human health .
 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Ce trebuie să știe vânătorii despre pesta porcină africană și măsurile de biosecuritate în timpul vânătorii 2023
  Pesta porcină africană (PPA) este o boală infecțioasă letală a porcilor domestici și a mistreților. În Europa, mai multe țări au fost afectate de pesta porcina africana, cele mai multe focare având loc la mistreți, care pot susține boala pe perioade lungi de timp. Controlul bolii la mistreți este o mare provocare pentru autoritățile naționale. Managerii și vânătorii de animale sălbatice sunt esențiali în prevenirea și încetinirea răspândirii pestei porcine africane la mistreți. Această fișă informativă destinată vânătorilor rezumă cele mai importante lucruri despre pesta porcina africana la mistreți si măsurile de biosecuritate la vânătoare. Poate fi folosit ca document de sine stătător pentru informarea vânătorilor sau ca material suplimentar în timpul formării vânătorilor.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.