Thumbnail Image

Vodič dobre prakse za rukoVanje morskim pticama iz slučajnog uloVa riboloVom pelagičkim parangalima u sredozemlju
Related items

Showing items related by metadata.

 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Vodič dobre prakse za rukoVanje morskim psima i ražama iz slučajnog uloVa riboloVom pelagičkim parangalima u sredozemlju 2021
  Ovaj vodič izrađen je u okviru projekta čiji je cilj umanjiti negativne interakcije između ugroženih morskih vrsta i ribolovnih aktivnosti. Projekt su provodili predstavnici Sporazuma o zaštiti kitova (Cetacea) u Crnom moru, Sredozemnom moru i susjednom atlantskom području (ACCOBAMS) i Opće komisije za ribarstvo Sredozemlja (GFCM), u suradnji s Centrom regionalnih aktivnosti za posebno Zaštićena područja (SPA/RAC). Glavni cilj projekta je potaknuti zaštitu ugroženih morskih vrsta (kitova, morskih kornjača, morskih ptica itd.) promicanjem odgovorne ribarske prakse diljem Sredozemlja, u skladu s Preporukom GFCM / 42/2018/2 o mjerama upravljanja ribarstvom za očuvanje morskih pasa i raža u području primjene GFCM-a, izmjenom Preporuke GFCM / 36/2012/3.
 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Vodič dobre prakse za rukoVanje morskim kornjačama iz slučajnog uloVa riboloVom u sredozemlju 2021
  Ovaj vodič izrađen je u okviru projekta čiji je cilj umanjiti negativne interakcije između ugroženih morskih vrsta i ribolovnih aktivnosti.Projekt su provodili predstavnici Sporazuma o zaštiti kitova (Cetacea) u Crnom moru, Sredozemnom moru i susjednom atlantskom području (ACCOBAMS) i Opće komisije za ribarstvo Sredozemlja (GFCM), u suradnji s Centrom regionalnih aktivnosti za posebno Zaštićena područja (SPA/RAC). Glavni cilj projekta je potaknuti zaštitu ugroženih morskih vrsta (kitova, morskih kornjača, morskih ptica itd.) promicanjem odgovorne ribarske prakse diljem Sredozemlja, u skladu s Preporukom GFCM / 35/2011/4 o slučajnom ulovu morskih kornjača u ribolovu na području primjene GFCM-a.
 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Vodič dobre prakse za rukoVanje kitoVima iz slučajnog uloVa riboloVom pelagičkim parangalima u sredozemlju 2021
  Ovaj vodič izrađen je u okviru projekta čiji je cilj umanjiti negativne interakcije između ugroženih morskih vrsta i ribolovnih aktivnosti. Projekt su provodili predstavnici Sporazuma o zaštiti kitova (Cetacea) u Crnom moru, Sredozemnom moru i susjednom atlantskom području (ACCOBAMS) I Opće komisije za ribarstvo Sredozemlja (GFCM), u suradnji s Centrom regionalnih aktivnosti za posebno Zaštićena područja (SPA/RAC). Glavni cilj projekta je potaknuti zaštitu ugroženih morskih vrsta (kitova, morskih kornjača, morskih ptica itd.) promicanjem odgovorne ribarske prakse diljem Sredozemlja, u skladu s Preporukom GFCM / 36/2012/2 o smanjenju slučajnog ulova kitova u području primjene GFCM-a.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.