Thumbnail Image

Dermatoza nodulară contagioasă

Ghid practic pentru veterinari


Related items

Showing items related by metadata.

 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Ce trebuie să știe vânătorii despre pesta porcină africană și măsurile de biosecuritate în timpul vânătorii 2023
  Pesta porcină africană (PPA) este o boală infecțioasă letală a porcilor domestici și a mistreților. În Europa, mai multe țări au fost afectate de pesta porcina africana, cele mai multe focare având loc la mistreți, care pot susține boala pe perioade lungi de timp. Controlul bolii la mistreți este o mare provocare pentru autoritățile naționale. Managerii și vânătorii de animale sălbatice sunt esențiali în prevenirea și încetinirea răspândirii pestei porcine africane la mistreți. Această fișă informativă destinată vânătorilor rezumă cele mai importante lucruri despre pesta porcina africana la mistreți si măsurile de biosecuritate la vânătoare. Poate fi folosit ca document de sine stătător pentru informarea vânătorilor sau ca material suplimentar în timpul formării vânătorilor.
 • Thumbnail Image
  Book (stand-alone)
  FAO. Codul de conduită pentru un pescuit responsabil 1995
  Din cele mai vechi timpuri, pescuitul a fost o sursă majoră de hrană pentru umanitate și un furnizor de locuri de muncă și beneficii economice pentru cei care se angajează în această activitate. S-a presupus că bogăția resurselor acvatice este un dar nelimitat al naturii. Cu toate acestea, odată cu cunoașterea sporită și dezvoltarea dinamică a pescuitului după cel de-al doilea război mondial, acest mit a dispărut în fața conștientizării faptului că resursele acvatice, deși regenerabile, nu sunt infinite și trebuie gestionate corespunzător, dacă contribuția lor la alimentația , bunăstarea economică și socială a populației lumii în creștere trebuie să fie susținută. Introducerea pe scară largă la mijlocul anilor șaptezeci a zonelor economice exclusive (ZEE) și adoptarea în 1982, după lungi deliberări, a Convenției Națiunilor Unite privind dreptul mării a oferit un nou cadru pentru o mai bună gestionare a resurselor marine. Noul regim juridic al oceanului le-a conferit statelor de coastă drepturi și responsabilități pentru gestionarea și utilizarea resurselor piscicole din ZEE-urile lor, care cuprind aproximativ 90% din pescuitul marin din lume. O astfel de jurisdicție națională extinsă a fost un pas necesar, dar insuficient, către gestionarea eficientă și dezvoltarea durabilă a pescuitului. Multe state de coastă au continuat să se confrunte cu provocări serioase, deoarece, lipsind de experiență și resurse financiare și fizice, au încercat să extragă beneficii mai mari din sectorul pescuitului din ZEE lor.
 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Cele 10 Elemente ale Agroecologiei
  Care ghidează tranziția spre sisteme alimentare și agricole durabile
  2021
  Sistemele agricole și alimentare moderne au reușit să furnizeze volume mari de alimente pe piețele globale. Totuși aceste sisteme agricole, bazate pe aport extern sport și consum intens de resurse au cauzat defrișări masive, deficiențe de apă, reducerea biodiversității, epuizarea solului și niveluri ridicate de emisii de gaze cu efect de seră. În pofida unor progrese semnificative din ultima perioadă, foamea și sărăcia extremă continuă să fie provocări globale critice. Chiar și acolo unde sărăcia a fost redusă încă rămân inegalități generalizate care împiedică eradicarea completă a sărăciei. Agroecologia, ca parte integrantă a programului O Viziune Comună pentru Agricultură și Alimentație Durabilă1 a Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) este un element cheie al răspunsului global la această situație de instabilitate, și care oferă în același timp o abordare unică pentru a satisface creșteri semnificative ale necesităților noastre alimentare în viitor, asigurându-ne în același timp că nimeni nu este lăsat în urmă.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.