Thumbnail Image

Élelmezési világnapRelated items

Showing items related by metadata.

 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  Élelmezési Világnap 2020 - Neveljük, tápláljuk, óvjuk – közösen. Tetteink alakítják a jövőt
  Neveljük, tápláljuk, óvjuk – közösen. Tetteink alakítják a jövőt
  2020
  A FAO alapítása óta eltelt 75 évben a világ nagy előrelépést tett a szegénység, az éhség és az alultápláltság elleni küzdelemben. A mezőgazdasági termelékenység és az élelmiszer-rendszerek hosszú utat tettek meg. Ennek ellenére túl sok ember marad sebezhető. Több mint 2 milliárd ember nem jut rendszeresen elegendő biztonságos, tápláló ételhez. A COVID-19 járvány további kihívásokat hozott, azzal fenyegetve, hogy megfordítja az élelmezésbiztonság, a táplálkozás és a megélhetés terén elért jelentős eredményeket. Itt az ideje kezelni azokat a tartós egyenlőtlenségeket és hibás gyakorlatokat, amelyek továbbra is sújtják élelmezési-rendszerünket, gazdaságainkat és a szociális támogatási struktúráinkat. Itt az ideje, hogy javítsunk a hibákon.
 • Thumbnail Image
  Brochure, flyer, fact-sheet
  TETTEINK ALAKÍTJÁK A JÖVŐT - EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS AZ #ÉHEZÉSMENTES VILÁGÉRT 2019
  Évtizedeken át sikerrel vívtuk harcunkat az éhezéssel. A helyzet megváltozott, és az éhezők száma újból növekedésnek indult: több mint 800 millió (majd minden kilencedik) ember éhezik. De az élelmezésbiztonság napjainkra már nem csupán a megfelelő mennyiségről, hanem a minőségről is szól. Az egészségtelen táplálkozás a megbetegedések és elhalálozások vezető okává nőtte ki magát. Az egészséges és fenntartható étrendet mindenki számára elérhetővé és hozzáférhetővé kell tenni.
 • Thumbnail Image
  Book (series)
  Klímaváltozás Jelvényprogram 2016
  Az ENSZ Jelvényprogram célja a fiatalok tudatosítása, oktatása és mindenekelőtt motiválása, hogy változtassanak eddigi szokásaikon és a helyi közösségeikben aktív szereplői legyenek a változásnak. A Jelvényprogramok használhatók az iskolai osztályokban, ifjúsági csoportokban, és a Cserkészlány Világmozgalom és a Cserkész Mozgalom Világszervezete jóváhagyásával is rendelkeznek. E kézikönyv számos feladatot és ötletet tartalmaz, amelyet tanárok vagy vezetők könnyen adaptálhatnak. További jelvényprogramok is rendelkezésre állnak, vagy éppen kidolgozás alatt vannak olyan témákban, mint a mezőgazdaság, a biológiai sokféleség, az energia, az erdők, a nemek, a kormányzás, az éhség, a táplálkozás, az óceánok, a talaj és a víz.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.