Thumbnail Image

Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye'de Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetimine Yönelik Kapasite Geliştirme (Evre 1–su ürünleri ve gıda güvenilirliği)









Son güncelleme 21/03/2022,<a href="http://www.fao.org/3/cb1034tr/Corrigendum-CB1034TR.docx.pdf">Düzeltme</a>


Also available in:

Related items

Showing items related by metadata.

  • Thumbnail Image
    Booklet
    FAO-Türkiye Gida ve Tarim Ortaklik Programi (FTPP II). Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye’de Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetimi için Kapasite Geliştirme (FISHCap). GCP/SEC/013/TUR. Sazan Yetiştiriciliği Sanal Çalıştayı, 8-9 Aralık 2020
    Özet Rapor
    2022
    Also available in:

    Bu rapor, FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı (FTPP II) kapsamında geliştirilen “Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye'de Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetimi için Kapasite Geliştirme (FISHCap)” başlıklı proje kapsamında düzenlenen iki günlük bir sanal seminerin çıktısı. Seminerinin iki amacı vardı: (i) katılıcıları Avrasya'da sazan yetiştiriciliği ilke ve teknikleriyle tanıştırmak (ii) sazan yetiştiriciliğinde modern ve yenilikçi teknolojiler hakkında bilgi paylaşımı. Seminere uzmanlar, çiftçiler, araştırmacılar, balıkçılar/balık çiftçileri dernekleri ve şirketlerin temsilcileri ve bakanlık personelinden oluşan 100'den fazla katılımcı katıldı.
  • Thumbnail Image
    Book (stand-alone)
    Gıda Güvenliği ve Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Bağlamında Sürdürülebilir Küçük Ölçekli Balıkçılık için Gönüllü Kılavuz İlkeleri 2023
    Gıda Güvenliği ve Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Bağlamında Sürdürülebilir Küçük Ölçekli Balıkçılığı Güvenceye Almak için bu Gönüllü Kılavuzlar, 1995 FAO Sorumlu Balıkçılık Davranış İlkelerinin (Kurallar) tamamlayıcısı olarak geliştirilmiştir. Kılavuzlar, FAO Sorumlu Balıkçılık Davranış İlkelerinin genel hükümlerini desteklemek üzere küçük ölçekli balıkçılıkla ilgili tamamlayıcı rehberlik sağlamak üzere geliştirilmiştir. Buna göre, Kılavuz İlkeleri, küçük ölçekli balıkçılığın zaten önemli olan rolünün görünürlüğünü, tanınmasını ve geliştirilmesini desteklemeyi ve açlık ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik küresel ve ulusal çabalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kılavuz İlkeler, küçük ölçekli balıkçılara ve balık işçilerine ve ilgili faaliyetlere vurgu yaparak ve savunmasız ve marjinalleştirilmiş insanları da dahil ederek, insan haklarına dayalı bir yaklaşımı teşvik ederek, sorumlu balıkçılığı ve mevcut ve gelecek nesillerin yararına sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemektedir.
  • Thumbnail Image
    Brochure, flyer, fact-sheet
    Akdeniz ve Karadeniz’de Küçük Ölçekli Balıkçılık için Bölgesel Eylem Planı 2023
    Akdeniz ve Karadeniz’de Küçük Ölçekli Balıkçılık için Bölgesel Eylem Planı (KÖB-BEP), sektörün uzun vadeli çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğine yönelik on yıllık bir yol haritası belirleyen tarihi bir siyasi taahhüttür. Akdeniz ve Karadeniz ülkeleri ile Avrupa Birliği’nin üst düzey temsilcileri tarafından Eylül 2018’de bir Bakanlar Beyannamesi olarak imzalanan belge, bölgedeki küçük ölçekli balıkçılığa sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için 2018-2028 yılları arasında ihtiyaç duyulan belirli ilkeleri, hedefleri ve oldukça önemli olan somut eylemleri ortaya koymaktadır. Bu kitapçık, KÖB-BEP’in amaçlarını özetlemekte ve oluşumuna giden sürece genel bir bakış sunmaktadır. Ayrıca, bölgenin küçük ölçekli balıkçılık sektörünün mevcut durumu hakkında bilgiler içerir ve plana neden acilen ihtiyaç duyulduğunu açıklar.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.